SuperDough B, Cafe Aesthetic di Kota Bharu Kelantan | "Come for the bread, Stay for the coffee", A prefect tagline untuk Superdough B sebab dekat sini ada bermacam macam jenis pastri yang menyelerakan dan pilihan minuman juga banyak sampai tak tahu nak cuba yang mana satu.

Cafe di Kelantan Superdough B

Superdough B
Alamat : 2880-R, Jalan Mahmood, 15200 Kota Bharu, Kelantan.
Waktu Operasi : 0900 Pagi hingga 0700 Petang (Setiap Hari)

Superdough B terletak berdekatan dengan cawangan Maybank Jalan Mahmood. Kalau korang perasan, sebelah Maybank tuh ada satu jalan, korang masuk je jalan tuh sampai hujung sekali korang akan jumpa Superdough B nih. Korang boleh rujuk peta dekat bawah nih untuk gambaran yang lebih jelas.

Cafe di Kelantan Superdough B

Sebenarnya aku ingat Superdough B nih dah lama wujud tapi bila tengok instagram dorang rupanya rupanya Superdough B mula beroperasi pada tahun 2020 which is masih baru lagi la kan. The first time aku tengok instagram dorang terus rasa nak pergi sebab nampak sangat cantik dan selesa. 

Cafe di Kelantan Superdough B

Bahagian dalam Superdough B agak luas juga sebenarnya tapi waktu aku pergi memang tak ada tempat duduk. Mungkin disebabkan oleh PKP pelanggan tak boleh duduk bahagian dalam tapi jangan risau sebab korang stilll boleh dine in di bahagian luar.

Cafe di Kelantan Superdough B

Cafe di Kelantan Superdough B

Senarai Makanan dan Minuman di Superdough B. (Menu di Superdough B.)

Berikut adalah senarai makanan dan minuman yang ada di Superdough B.

Menu di Superdough b Kota Bharu Kelantan

Menu di Superdough b Kota Bharu Kelantan

Menu di Superdough b Kota Bharu Kelantan

Menu di Superdough b Kota Bharu Kelantan

Menu di Superdough b Kota Bharu Kelantan

Aku suka dengan menu yang dorang buat nih, Kemas dan semuanya nampak sedap. Bak kata orang putih "Visually Pleasing". Sekarang nih jom kita tengok pastri yang ada disediakan di Superdough B.

Menu di Superdough b Kota Bharu Kelantan

Menu di Superdough b Kota Bharu Kelantan

Menu di Superdough b Kota Bharu Kelantan

Menu di Superdough b Kota Bharu Kelantan

Menu di Superdough b Kota Bharu Kelantan

Memang agak banyak sebenarnya sampai tak tahu nak pilih yang mana! At last aku try dorang punya Cinnamon Roll dan untuk air pulak aku minum Lychee Yuzu. Both of them memang worth it untuk dicuba!

Menu di Superdough b Kota Bharu Kelantan

Lychee Yuzu tuh ada rasa masam masam manis sebab dia campurkan honey citron dan laici. Untuk cinnamon roll seriously sedap guys. Aku nak order lagi tapi memandangkan nak cafe hunting tempat lain pulak  aku just order dua nih jer. 

Kalau korang nak cuba datang sini untuk lepak dengan kawan kawan sambil makan pastri dan minum minum memang sesuailah. Am i going again for the next time? Yes! sebab aku nak try menu lain pulak sebab as i mentioned semuanya nampak sedap.

Post a Comment

Terbaru Lebih lama