Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Di Kelantan 2023

Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Di Kelantan 2023, Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Di Kelantan 2023 Mengikut Zon
Jadual waktu berbuka puasa dan imsak di Negeri Kelantan ramadhan 2023 | Jadual waktu berbuka puasa dan imsak sangat penting sebab tak nak nanti tersilap pula maklumlah setiap negeri ada beberapa zon dan daerah yang berbeza. betul tak?

Jadi, khas buat warga Kelantan aku nak kongsikan jadual waktu berbuka puasa dan imsak untuk bulan ramadhan 2023 supaya korang dapat menyemak waktu berbuka dan imsak bulan ramadhan 2023 di daerah dan zon masing masing dengan tepat. 

Jadual berbuka puasa dan imsak 2023 di Kelantan

Sebelum itu aku nak maklumkan kepada semua pembaca bulan ramadhan tahun ini kita akan menyambutnya bermula pada hari khamis tanggal 23 Mac 2023 bersamaan dengan 1 Ramadhan 1444H. Berkaitan dengan jadual berbuka puasa dan imsak 2023 pula ianya dirujuk melalui laman sesawang rasmi Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Di Kelantan 2023 Mengikut Zon

Untuk pengetahuan korang, di Negeri Kelantan Darul Naim hanya mempunyai 2 zon sahaja iaitu zon 1 (Jajahan Kota Bharu, Bachok, Pasir Puteh, Tumpat, Pasir Mas, Tanah Merah, Machang, Kuala Krai dan Gua Musang (Daerah Chiku)) dan zon 2 (Jajahan Jeli, Gua Musang (Daerah Galas dan Bertam) dan Jajahan Lojing).

Jadual Berbuka Puasa Di Kelantan Zon 1

Jadual Berbuka Puasa Di Kelantan Zon 2
LihatTutupKomentar