Makanan western yang sedap dan banyak pilihan | Smiling Orchid Coffee Tanah Merah | Another day, Another new cafe to discover! Kali nih saya nak bawa korang ke Smiling Orchid Coffee pulak. Lokasi? Masih lagi di Bandar Tanah Merah sebab kalau boleh saya nak explore kedai makan dan tempat tempat menarik dekat sini untuk kongsikan dengan korang.

Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah

Waktu sampai dekat cafe ini memang tak ada orang lagi jadi senang sikit nak ambil gambar cafe untuk korang tengok. To be honest, saya suka vibes dalam cafe ini siap ada pokok pokok lagi untuk bagi cafe nampak lebih menarik. Bila ambil gambar dekat celah celah pokok terus rasa wow sangat gambar hehe.

Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah

Sekarang ini korang semua dah tahu macam mana rupa Smiling Orchid Coffee punya deco. Now kita dan boleh move on to the menu. Bila tengok menu memang agak menarik sebab ada banyak pilihan makanan dan minuman. 

Senarai makanan dan minuman di Smiling Orchard Coffee (Menu di Smiling Orchid Coffee)

Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah

Dekat Smiling Orchid Coffee ada beberapa pilihan makanan yang berasaskan ayam, daging dan ikan. Siap dapat dua side dishes lagi. Kalau korang nak makan pasta pun ada banyak pilihan jugak. Burger pun sama. Tengok dekat menu je pun dah terliur tengok burger dekat sini.

Kalau korang nak makanan ringan jer boleh order kudap kudap macam fries, toast atau pencuci mulut macam kek dan aiskrim. Untuk minuman pulak korang boleh order coffee. Ada banyak pilihan jugak untuk coffee. Kalau korang bukan penggemar coffee boleh cuba fruit juice, Refreshing ice drinks, tea atau minuman lain yang bukan berasaskan coffee.

Apa yang saya makan dekat Smiling Orchid Coffee?

Sebagai penggemar ayam, i will always going for makanan berasaskan ayam (bila mood tak nak makan ayam baru pilih yang lain hehe). Jadi, untuk kali pertama makan dekat sini saya order Signature Black Pepper Chicken Chop yang berharga RM13.90.

Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah

Kalau chicken chop mesti nak makan dengan sos black pepper barulah sedap tapi sos black pepper dekat sini sedap ke? sejujurnya bagi saya sos yang dorang serve dengan chicken chop ini memang sedap. Kalau tak silap ada onion dalam sos nih and guess what? as a person yang tak suka makan sayur and bawang, i ate them all! 

Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah
Smiling Orchid Coffee Cafe Tanah Merah

Disebabkan masa sampai tuh cuaca agak panas dan saya pulak memang tak berapa into coffee jadi saya decide untuk order refreshing drink. Nama minuman nih "Up and Down" harga RM9.90. Berbaloi order sebab rasa dia sedap dan of course menyegarkan. Selain asam boi saya pun tak ingat apa lagi yang dorang letak dalam air tapi bagi saya memang puas hati. 

Kalau korang pergi beli belah dekat area Pasaraya Pantai Timur Tanah Merah bolehlah singgah cafe ini lepak dan makan dengan keluarga atau kawan kawan sebab lokasi Smiling Orchard ini memang berdekatan dengan pasaraya pantai timur.

Alamat : B616, Jalan Jedok, 17500 Tanah Merah Kelantan, Tanah Merah, 17500 Tanah Merah, Kelantan | Tel : 09-9558899 | 10 pagi - 11 malam

Post a Comment

Previous Post Next Post