Assalamualaikum semua.
Fuh! dah lama tak update blog. Busy katanya. sebab dah kerja kan. Alhamdulillah buat masa ini semuanya berjalan dengan lancar. Sekarang nak imbas balik entry lepas berkenaan dengan rumah sewa. Aku sekarang dah jumpa rumah dan housemate pon ok. Cuma jarak dari rumah ke tempat kerja agak jauh sikit tapi aku dah selesa kat rumah nih.huhu. Hopefully duduk sini lama.

The End. 

Dah masuk dua minggu kerja kat renaissance. Awal awal nih rasa stress sikit. Banyak benda yang perlu aku hafal. Biasalahkan kerja One Call centre kena banyak tahu, nanti kalau guest tanya boleh jawab dengan sepantas kilat. tak perlu nak ermm..ermm..ermm jer..haha.


2 hari lepas aku dengan staff One Call Centre ke Sagano restaurant untuk training pasal makanan jepun sebab kalau guest nak order makanan pon kitorang kena ambik jugak. aku nih kurang sikit kalau makanan yang raw macam sushi tapi sebab nak belajar kan..cubalah makan sikit..giler tak try kan..makanan semua puluh puluh ratus ratus.


Lobster Roll. 

Lobster dia besaq baq ang. Aku makan satu slice jer tapi nan hado..tekak tak boleh terima. tapi orang lain makan sepenuh hati. 


Salmon Tataki Salad.


Crispy Crab Salad.

kalau salad salad nih memang aku tak makanlah kan..aku cuma bedal crab dengan salmon jer.salad bagi orang lain makan.kihkih. 


Beef Katsu Don.

Yang nih nampak very simple. tapi bagi aku beef katsu Don yang paling sedap. Daging dari Australia kau.giler tak sedap. makan pulak dengan nasi putih. drooling weh.


Sushi & Sashimi moriawase.

Nama pon dah liat lidah nak sebut. belum mention harga lagi. yang nih antara yang paling mahal kat Sagano restaurant, berbaloi untuk penggemar sushi. ade lima jenis sushi dan 5 jenis sashimi. sushi tuh menarik sebab ada sushi ikan siakap. oklah. sampai disini sahaja untuk edisi Projek makan makan bersama luqman zakaria.sehingga bertemu lagi dalam entry yang akan datang. 

Post a Comment

Previous Post Next Post