Miniland di Legoland, Nusajaya

Beberapa hari yang lepas aku ke Nusajaya, Johor Bahru. Seperti yang korang tahu, tarikan utama yang ada di Nusajaya adalah Legoland. Pengalaman di Legoland baru baru ini sememangnya mengujakan. Antara tarikan yang menarik perhatian aku ialah Miniland.*macam hancur jer BM aku..maaf cikgu bahasa melayu.


macam macam ada kat miniland. metrobus pon ada ok. seriously aku salute dengan orang orang yang berusaha untuk siapkan miniland..kalau korang nak tahu mereka mereka yang pakar nih mengambil masa selama 3 tahun dan lebih kurang 30 million bata Lego digunakan untuk mencipta mercu tanda yang ada di Asia, contohnya macam Taj Mahal, Menara berkembar petronas dan macam macam lagi.



aku suke benor snap gambar close up macam nih..walaupon time nih cuaca panas terik..still gigih jugak tapi hasilnya memang awesome.hehe. ade beberapa keping lagi gambar yang aku nak share dengan korang semua..harap korang suke.



detail giler kerja dorang kan..semuanya lego. Kalau cuaca tak panas terik sure aku habeskan banyak masa kat miniland nih..rasa macam tak puas jer arituh..lagi pon banyak tempat tempat yang best ada kat legoland nih..satu hari memang tak cukup masa untuk explore semua.


actually banyak lagi gambar yang aku snap kat Miniland nih tapi aku rasa cukuplah yer untuk entry kali nih..next time aku update lagi pasal miniland nih dengan gambar gambar yang lain pulak.happy blogging semua.


Miniland di Legoland, Nusajaya Miniland di Legoland, Nusajaya Reviewed by Luqman Zakaria on 2/02/2013 08:10:00 pm Rating: 5

26 comments:

  1. comey sangat kat LegoLand... nak pegi klu de masa nnti...BTW, Jom tukar bloglist. Kalu stuju, gtau Abe ye... tq.

    http://www.queachmad.com/2013/01/sahabat-yang-dilarang-itu-juga.html

    http://quereka.blogspot.com/2012/12/rumah-que-syurga-que-rumahku-syurgaku.html

    ReplyDelete
  2. wahh.. bestnye dah dapat p sana.. dengar kata yuran nk masok situ mahal.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oklah jugk..kalau ade mase pergi la..entrance fee boleh than jugk ler..nasib baik time nih pergi untuk company punyer inspection.

      Delete
  3. wah terbaek.. legoland...

    btw . u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thnx ..boleh jer klau nk follo...luqman dah follow blog kamu!

      Delete
  4. aku ade kat johor tapi x pernah smpai lg ke legoland..haha

    ReplyDelete
  5. Wow......cantik lah erk......sudut ambil gambo hang pun baguih...tu nampak real tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tibai jer amek gmbr tuh..yg rase ok upload sini..kihkih..

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. teringin juga satu hari nanti nak ke Legoland bawak anak den berjalan...:)

    ReplyDelete
  8. Memang hebat..betul memang salute lah dengan pembuat mini legoland ni. Ada masa dan yang penting ada duit..hehe..mesti pergi.

    ReplyDelete
  9. teringin nak pi... tapi kena cukup duit dulu... huhhu

    ReplyDelete
  10. Also, buy a phone card for the same company as you bought the
    SIM card from. It is a must for most people, especially businessmen.
    People who own a business want to see fast growth and for
    that they want to get the best technology.

    Look into my website ... como rastrear un celular :: http://lama46.newsvine.com/_news/2013/07/16/19494939-como-espiar-un-celular-movil-sin-ser-descubierto ::

    ReplyDelete