Mandi Manda di Desa Waterpark | Walaupon namanye tak seGAH! Sunway Lagoon tapi aku tetap seronok mandi manda di Desa Waterpark nih and aku tak sangka pulak ramai orang datang sini untuk menghabiskan hari cuti bersama anak anak.
see..ramai kan..sentap jugaklah sebab tak ada ruang untuk aku mandi manda sekali dengan dorang semua. Jadi, aku ambil gambar jer la. Desa Waterpark terletak di Taman Danau Desa 58100 Kuala Lumpur. untuk gambaran yang lebih senang korang boleh rujuk peta dibawah.

Credit sepenuhnya kepada laman sesawang Desa Water Park untuk peta diatas. Kalau bagi peta lagi senang nak cari sebab korang tak perlu bagi tekanan kat otak untuk fikir cara macam mana nak ke sana. Untuk maklumat lanjut macam entrance fee semua tuh korang boleh directly visit their own website. Sekarang jom layan gambar gambar yang aku snap dekat sana.
hampa tengoklah ramai betul orang line up nak naik benda alah yang dinamakan Thunder Bolt. Apakah Thunder Bolt tuh? Sepupu ThunderCat kah?Yang pasti mestilah bukan..kalau korang nak tahu Thunder Bolt nih sebenarnye water coaster.

  1. The longest and the first gravity-defying water coaster in Asia.
  2. Always attracted most patrons,bringing in a very long queue.
Siap bagi fakta lagi tau aku bagi untuk korang. Walaupon ayat die tuh aku copy paste jer tetap berinformasi jugak untuk korang kan? hehe. so acane? tak teringin ke nak naik Thunder Bot yang panjang nih? aku tak naik pon!! sebab takut kecut lemak. T__T. banyak lagi atrraction lain yang ada..jadi tunggu ape lagi! sekarang nih kan cuti sekolah. Moh ler kita ke Desa Waterpark.


Laman Web Rasmi :
 www.desawaterpark.com.my

Monday - Friday( 10:30AM - 05:30PM )

Wednesday ( CLOSED )

Weekends/Public Holidays/School Holidays
( 10:00 AM - 05:30 PM )

Penting : Desa Waterpark sudah tidak beroperasi lagi sejak dari 30 September 2016 

Post a Comment

Previous Post Next Post