Mandi Manda di Desa Waterpark

Mandi Manda di Desa Waterpark | Walaupon namanye tak seGAH! Sunway Lagoon tapi aku tetap seronok mandi manda di Desa Waterpark nih and aku tak sangka pulak ramai orang datang sini untuk menghabiskan hari cuti bersama anak anak.
see..ramai kan..sentap jugaklah sebab tak ada ruang untuk aku mandi manda sekali dengan dorang semua. Jadi, aku ambil gambar jer la. Desa Waterpark terletak di Taman Danau Desa 58100 Kuala Lumpur. untuk gambaran yang lebih senang korang boleh rujuk peta dibawah.

Credit sepenuhnya kepada laman sesawang Desa Water Park untuk peta diatas. Kalau bagi peta lagi senang nak cari sebab korang tak perlu bagi tekanan kat otak untuk fikir cara macam mana nak ke sana. Untuk maklumat lanjut macam entrance fee semua tuh korang boleh directly visit their own website. Sekarang jom layan gambar gambar yang aku snap dekat sana.
hampa tengoklah ramai betul orang line up nak naik benda alah yang dinamakan Thunder Bolt. Apakah Thunder Bolt tuh? Sepupu ThunderCat kah?Yang pasti mestilah bukan..kalau korang nak tahu Thunder Bolt nih sebenarnye water coaster.

  1. The longest and the first gravity-defying water coaster in Asia.
  2. Always attracted most patrons,bringing in a very long queue.
Siap bagi fakta lagi tau aku bagi untuk korang. Walaupon ayat die tuh aku copy paste jer tetap berinformasi jugak untuk korang kan? hehe. so acane? tak teringin ke nak naik Thunder Bot yang panjang nih? aku tak naik pon!! sebab takut kecut lemak. T__T. banyak lagi atrraction lain yang ada..jadi tunggu ape lagi! sekarang nih kan cuti sekolah. Moh ler kita ke Desa Waterpark.


Laman Web Rasmi :
 www.desawaterpark.com.my

Monday - Friday( 10:30AM - 05:30PM )

Wednesday ( CLOSED )

Weekends/Public Holidays/School Holidays
( 10:00 AM - 05:30 PM )

Penting : Desa Waterpark sudah tidak beroperasi lagi sejak dari 30 September 2016 
Mandi Manda di Desa Waterpark Mandi Manda di Desa Waterpark Reviewed by Luqman Zakaria on 11/15/2012 09:07:00 pm Rating: 5

64 comments:

  1. kami baru bercadang nak kesana,abang nak bawa...fuhhh..ramainya orang..sempat ke nak main semuanya tu dari pagi ke petang?...hari minggu lagi ramai kot..

    ReplyDelete
  2. ramainya orang.
    tapi ramai kanak kanak.
    taman tema air yang aku oernah pergi ialah wet world water park.
    tupon masa darjah 5.

    ReplyDelete
  3. ummiarissa : sy pergi nih pon ujung minggu jugak..kalau awal2 tak ramai sgt..bile dah nk petang tuh..ramai la yg berpusu pusu.

    ReplyDelete
  4. SCD : ramailer..for sure lah budak yang ramai..wetland? xpernah g lagi..heheh..ala..ok what darjah 5..pernah gak merasa..

    ReplyDelete
  5. waw.. selalu jgk lalu kat area ni waktu balik rumah nenek kat puncak alam.. nampak meriah..
    mekaseh atas info.. :)

    ReplyDelete
  6. untunglah dapat mandi manda sejukkan badan..selalu lalu jelah kat sini..tak berkesempatan nak pg lagi..huhu

    ReplyDelete
  7. too dio ramai... cmner nk mandi ntah ahhaahha

    ReplyDelete
  8. lebih kurang macam Carnival dekat Kelab Cinta sayang . best ... bila nak pergi entah waterpark area kl nun . haha

    ReplyDelete
  9. lebih kurang macam Carnival dekat Kelab Cinta sayang . best ... bila nak pergi entah waterpark area kl nun . haha

    ReplyDelete
  10. Berminat tp laki plak tak minat. Acane?
    Tggu ada anak sok2 br bleh pi kot.

    ReplyDelete
  11. aloo jau sgt kt kl..yaya kat klang..
    g i-city je la..hehe

    ReplyDelete
  12. datang sini sambil baca blog yang nice nie. sambil follow

    ReplyDelete
  13. hamboi ! seronoknya.. tapi ramai giler ar , bersesaksesak

    ReplyDelete
  14. ramainya.. best2 teringin nak lalu kat terowong air tu...

    ReplyDelete
  15. Azhafizah : alamak.xkan lalu je kot..nanti ade mase pergi la..huhu

    ReplyDelete
  16. Eimah Siti : yup! ramai giler..nak mandi pon susah..haha

    ReplyDelete
  17. Cik yaya : ala..klang ke kl..xde la jauh mane pon..ehehe

    ReplyDelete
  18. norhayati Rusli : luqman x dpt carik link blog kamu la..kalau bace nih,,or singgah sini lagi..tinggalkan link blog k! thnx.

    ReplyDelete
  19. Edy Fee : seronok sini..ramai orang..even x besar macam sunway pon tetap cool!

    ReplyDelete
  20. hnahdy : luqman pon x sempat nak nek yg tuh sebab ramai sgt orang..

    ReplyDelete
  21. Syaifuddin Alias :berduyun2 orang ! muka kau ?? macam kau pergi kan

    ReplyDelete
  22. wow... ni pun dah dikira ok dah ni..terbaik... aku nak try la nanti..hehehe

    ReplyDelete
  23. waaaaa...bestnya.
    nanti nak giiiiii...

    ReplyDelete
  24. ramai giler yer time tuh...PM tak pernah masuk lagi desa waterpark nih, biasa pass by jer...huhu

    ReplyDelete
  25. Syah'izzat : rindu? nanti pergilah..boleh lepaskan rindu tuh!hehe

    ReplyDelete
  26. Papa Mifz : pass by jer??xleh jadik tuh...nanti free2 pergilah bawak mifz!

    ReplyDelete
  27. Aiseyh, ramainya orang.. cuti skolah kot.. btw, macam best je.. tringin pulak nk p sana.. :)

    ReplyDelete
  28. Zwan Sabri : yup..ramai giler kot..nanri pergilah..ehheheh

    ReplyDelete
  29. ramai nye orang... x suka sgt tmpt2 yg crowded ni..huhuuh

    ReplyDelete
  30. Syakir Rahman : belum terai belum tau!cer pergi!

    ReplyDelete
  31. Afifah : seriously memang ramai!tapi seronok

    ReplyDelete
  32. dah lama tak mandi sana sejak dah pindah terengganu. kat terengganu mana ada tempat mandi manda macam ni. huwaaa! T___T

    ReplyDelete
  33. wah macam best je nie hehe..cuti sekolah nie mesti ramai huhu..^_^

    ReplyDelete
  34. desa waterpark nie best...tapi bab nak menunggu naik tube tu lah yg tak tahan... selalu dpt naik sekali jer...... tak lalu nak beratur panjang2...hu3

    ReplyDelete
  35. Remy Hazza : oklah tuh..dapat jugak naek! huhu

    ReplyDelete
  36. Maisarah Azmi : kalau ade rezeki and mase..nanti boleh lah pergi..uhuhu

    ReplyDelete
  37. Punya seksa nak mandi dengan ramai macam tu. Siap nak kena beratur lagi tu.

    ReplyDelete
  38. Hazmin Hamudin : xyah la beratur..main yang tempat len punye...hehe

    ReplyDelete