Berbuka Puasa dengan hidangan Western | Syukur syukur..kenyang sudah aku menikmati hidangan berbuka puasa tadi..alhamdulillah semuanya di "ngap" ( makan ) dengan sempurna tanpa pembaziran..dan yeah!! awal awal puasa nih aku mampu kawal nafsu aku dari melakukan pembaziran.

sudah cukup sudah! dengan pendahuluan..berbalik kepada tajuk utama yang dipaparkan diatas, saya ingin berkongsi dengan anda tentang menu berbuka puasa versi western? #apasalformalsangatnih. 

Di bulan yang mulia nih, bulan puasa..bazaar ramadhan merupakan tempat yang sentiasa dikunjungi ..tak kire melayu cina ataupon india.. makanan makanan yang dijual pon memang sedap..membangkitkan nafsu makan yang membuak buak..#bilaperutlaparsemuanyasedap! macam macam ada..cakap jer! ayam goreng.. nasi kerabu..ayam panggang.. kueh mueh..ermm! apa lagi?? kalau nak cakap semua memang tak abeslah..sampai rambang mata dibuatnya bila nak beli!

gambar hiasan
walaupon rambang mata! makanan yang ala ala mat salleh tak leh lupe jugak! ada  yang suka makan Mcd time sahur..berbuka puasa makan Ayamas, KFC, Kenny Roggers, Nando's, Chili's bla bla bla..so, sekarang nih..aku nak tanya korang semua..di bulan ramadhan nih..korang ada tak berbuka puasa makan makanan western? or di bulan puasa nih korang stop buat sementara waktu?


Chicken Crisper - Chili's
Popeyes!

apa ke hei ntah nama penuh makanan sedap nih! half chicken bla bla..apa ntah! Nando's

kalau korang makan makanan ala ala matsalleh sangat tuhh..korang akan makan kat mane? Mcd kah? Ayamas kah? TGI kah? Chili's kah?? Nando's kah? popeye kah? Pizza Hut kah? Domino kah? or mana mana kah?

Post a Comment

Previous Post Next Post