Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Di Johor 2023

Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Di Johor 2023, Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Di Johor 2023 Mengikut Zon
Jadual waktu berbuka puasa dan imsak di Negeri Johor Ramadhan 2023 | Buat warga johor dan mereka yang menetap di sana artikel ini adalah untuk korang yang ingin mendapatkan jadual berbuka puasa bagi tahun 2023. 

Seperti yang kita semua tahu, bulan ramadhan untuk tahun 2023 akan jatuh pada hari khamis tanggal 23 Mac 2023 bersamaan dengan 1 Ramadhan 1444H. Tinggal beberapa hari sahaja lagi sebelum kita bertemu dengan bulan yang mulai ini.

Jadual berbuka puasa ramadhan 2023 di Johor

Jadi, untuk memudahkan urusan ibadah puasa warga Johor Darul Takzim aku akan kongsikan jadual berbuka puasa dan imsak bagi ramadhan 2023 yang dirujuk dari laman sesawang Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Imsak Di Johor 2023 Mengikut Zon

Bagi mereka yang tidak tahu, jadual berbuka puasa dan imsak di Negeri Johor Darul Takzim dibahagikan kepada empat (4) zon iaitu zon 1 (Pulau Aur dan Pulau Pemanggil), zon 2 (Daerah Johor Bahru, Kulai, Kota Tinggi, Mersing dan pulau pulau yang berdekatan denganya), zon 3 (Daerah Pontian dan Kluang) dan zon 4 (Daerah Batu Pahat, Muar, Tangkak, Segamat dan Gemas Johor).

Jadual Berbuka Puasa di Johor Zon 1

Jadual Berbuka Puasa di Johor Zon 2

Jadual Berbuka Puasa di Johor Zon 3

Jadual Berbuka Puasa di Johor Zon 4
LihatTutupKomentar