Warung Nasi Ayam Golek D'baroh di Dataran Machang Kelantan | Sebelum nih aku ada kongsikan tentang beberapa tempat makan yang berkonsepkan cafe contohnya Planet Lapar dan Kefi Koffee tapi sebagai rakyat Malaysia yang makanan rujinya adalah nasi aku rasa wajib aku share pasal kedai makan yang menyediakan makanan berasaskan nasi hehe. 

*side note - planet lapar pun ada menu berasaskan nasi tapi tak banyak choices.

Baca Juga : Planet Lapar, Lokasi Baru Penggemar Cafe di Kelantan

Lokasi Warung Nasi Ayam Golek D'Baroh

Untuk pengetahuan korang, Warung Nasi Ayam Golek D'Baroh ini terletak di Dataran Machang. Sekarang ini kalau korang google Dataran Machang memang tak akan keluar. Aku pun tak tahu kenapa. Dataran machang nih berada berdekatan dengan Flyover Bandar Machang menghala ke Kota Bharu. Turun jer dari flyover tuh korang akan nampak Dataran Machang sebelah Kiri. 

Warung Nasi Ayam Golek D'baroh Dataran Machang Kelantan

Dekat Dataran ini ada beberapa kedai yang korang boleh singgah makan. Salah satunya Warung Nasi Ayam Golek D'Baroh nih. Sebelum ini kitorang pernah makan dekat Dataran Machang tapi tak perasan pulak ada kedai jual Nasi Ayam. 

Warung Nasi Ayam Golek D'baroh Dataran Machang Kelantan

Warung Nasi Ayam Golek D'baroh Dataran Machang Kelantan

Seperti biasa, kalau makan nasi ayam kita akan dapat condiments macam sup, sambal kicap, sambal merah dan ayam kan! Dekat sini pun sama tapi yang membezakan nasi ayam dekat sini dengan kedai lain adalah dorang menggunakan ayam golek. 

Warung Nasi Ayam Golek D'baroh Dataran Machang Kelantan

Warung nasi ayam golek D'baroh machang

Warung Nasi Ayam Golek D'baroh Dataran Machang Kelantan

Warung Nasi Ayam Golek D'baroh Dataran Machang Kelantan

Warung Nasi Ayam Golek D'baroh Dataran Machang Kelantan

Warung Nasi Ayam Golek D'baroh Dataran Machang Kelantan

Selain nasi ayam, dorang juga ada beberapa menu masakan panas lain jugak. Jadi, kalau korang datang dengan family atau kawan kawan yang tak nak makan nasi ayam boleh cuba masakan lain yang dorang sediakan termasuklah Char Kuey Teow.

Warung Nasi Ayam Golek D'baroh Dataran Machang Kelantan

Warung Nasi Ayam Golek D'baroh Dataran Machang Kelantan

Jadi, kalau korang datang Machang tapi tak tahu nak makan dekat mana bolehlah pergi Dataran Machang dan singgah Warung Nasi Ayam Golek D'Baroh. Keadaan dekat Dataran masih tak crowded buat masa nih, kedai pun masih banyak yang tak buka lagi tapi adalah beberapa kedai yang ada untuk korang cuba.

Post a Comment

Terbaru Lebih lama