Sempena bulan ramadhan nih, company aku kasi balik  awal ..normally kitorang akan balik jam 5 tapi bulan puasa nih kitorang boleh balik sejam awal..maknanya jam 4 petang la, awal kan..bagi aku awal lah sebab jarak rumah aku dengan ofis tak jauh sangat,,pada yang stay jauh..lebih lebih lagi pekerja wanita yang dah kahwin..mesti rushing je even balik awal..yelah..penat penat sampai umah..nak masak lagi..nak itu la..nak ini la..kepada kaum ibu..Saya Respect lahhh!

eh! banyak pulak membebel..berbalik ke tajuk utama..aku nak share dengan korang..tadi aku pergi Daiso..balik awal kan..kalau balik umah dulu pon bukannya buat apa apa. so, jalan jalan kejap. bercakap padal Daiso.. aku yakin korang semua  dah tahu kan.. aku suke pergi Daiso sebab semua barang barang yang dorang jual murah murah...semua RM5. Banyak jugak lah aku borong tadi.. 8 items semuanya..hehe.


tapi aku beli bukan sebab murah ok! aku beli sebab aku suka pakai nih..lebih lebih lagi yang charcoal mask tuh..tak sabar nak tunggu die kering and after that we can peel it off! lepas tuh rasa bersih jer muka..huhu. 


then..aku beli wet tissue nih! aku beli nih sebab senang nak guna kalau nak lap muka lepas pakai cleansing cream..lagi pon wet tissue nih bagus..untuk lap muka..banyak kotoran kotoran kat muka akan kuar kalau pakai wet tissue berbanding guna tisu biasa or tisu tandas..lol..


menjaga kulit muka supaya sentiasa bersih memang penting tapi penjagaan "perut" lagi penting..haha..so, aku beli tupperware nih..senang nak guna untuk simpan makanan.


ha!! ini pon penting jugak..normally kalau pergi bazaar ramadhan aku akan beli air dalam plastic tuh..pastuh bila nak berbuka puasa..nak makan pon susah..asyik dok pegang jer air tuh..kalau beli nih senang..aku letak je kat dalam nih.


last sekali, Headphone..aku beli sebab laptop aku..volume die tak "ummpphhh"..kalau beli nih..senang sikit aku nak dengar lagu..or nak tengok citer kat laptop nih..kalau tak..tade feel tengok movie kalau bunyi tak kuat..kali nih aku berjaya mengawal nafsu aku dari membeli benda yang bukan bukan..aku nih kalau shopping ..pantang nampak benda yang menarik terus nak beli..nasib baik kali nih aku beli benda benda yang perlu jer..elakkan membeli barangan yang tak penting..elakkan pembaziran..hehe.

Post a Comment

Previous Post Next Post