jom borong di Daiso!

Sempena bulan ramadhan nih, company aku kasi balik  awal ..normally kitorang akan balik jam 5 tapi bulan puasa nih kitorang boleh balik sejam awal..maknanya jam 4 petang la, awal kan..bagi aku awal lah sebab jarak rumah aku dengan ofis tak jauh sangat,,pada yang stay jauh..lebih lebih lagi pekerja wanita yang dah kahwin..mesti rushing je even balik awal..yelah..penat penat sampai umah..nak masak lagi..nak itu la..nak ini la..kepada kaum ibu..Saya Respect lahhh!

eh! banyak pulak membebel..berbalik ke tajuk utama..aku nak share dengan korang..tadi aku pergi Daiso..balik awal kan..kalau balik umah dulu pon bukannya buat apa apa. so, jalan jalan kejap. bercakap padal Daiso.. aku yakin korang semua  dah tahu kan.. aku suke pergi Daiso sebab semua barang barang yang dorang jual murah murah...semua RM5. Banyak jugak lah aku borong tadi.. 8 items semuanya..hehe.


tapi aku beli bukan sebab murah ok! aku beli sebab aku suka pakai nih..lebih lebih lagi yang charcoal mask tuh..tak sabar nak tunggu die kering and after that we can peel it off! lepas tuh rasa bersih jer muka..huhu. 


then..aku beli wet tissue nih! aku beli nih sebab senang nak guna kalau nak lap muka lepas pakai cleansing cream..lagi pon wet tissue nih bagus..untuk lap muka..banyak kotoran kotoran kat muka akan kuar kalau pakai wet tissue berbanding guna tisu biasa or tisu tandas..lol..


menjaga kulit muka supaya sentiasa bersih memang penting tapi penjagaan "perut" lagi penting..haha..so, aku beli tupperware nih..senang nak guna untuk simpan makanan.


ha!! ini pon penting jugak..normally kalau pergi bazaar ramadhan aku akan beli air dalam plastic tuh..pastuh bila nak berbuka puasa..nak makan pon susah..asyik dok pegang jer air tuh..kalau beli nih senang..aku letak je kat dalam nih.


last sekali, Headphone..aku beli sebab laptop aku..volume die tak "ummpphhh"..kalau beli nih..senang sikit aku nak dengar lagu..or nak tengok citer kat laptop nih..kalau tak..tade feel tengok movie kalau bunyi tak kuat..kali nih aku berjaya mengawal nafsu aku dari membeli benda yang bukan bukan..aku nih kalau shopping ..pantang nampak benda yang menarik terus nak beli..nasib baik kali nih aku beli benda benda yang perlu jer..elakkan membeli barangan yang tak penting..elakkan pembaziran..hehe.
jom borong di Daiso! jom borong di Daiso! Reviewed by Luqman Zakaria on 8/03/2012 01:13:00 am Rating: 5

19 comments:

  1. nak2 yang charcoal mask tuu...huhu...kat mana lagi eh ada jual?? watson or guardian ada tak?? kat area cik siti duduk ni susah la nak cari mask tuu...huhu

    ReplyDelete
  2. eh. pencuci muka tu 5 ringgit satu ke? murah bebenor..

    ReplyDelete
  3. daiso mane ni? daiso melaka xde pong charcoal mask kaler itam tu...sedeyhhh..

    ReplyDelete
  4. wah charcoal mask bagai,patut le muka kamu bersih & licin :)
    aku basuh muka pakai air je..huhu

    Btw,dtg nak kongsi informasi dgn kwn2 sila lah jenguk: http://akhelaken.blogspot.com/2012/08/mr-uberman-2012-hurry.html

    ReplyDelete
  5. eimah siti : taktau la ...arep tahu pon dari kawan jgk..sebab tuh beli nih...yang arep tahu ..ade kat daiso jer!

    ReplyDelete
  6. bukankosong : tahu xpe..banyak barang..pastuh x yah pk nak tgk2 harga..haha

    ReplyDelete
  7. faa.rosli : arep beli kat daiso kat kl nih..kat pavi!

    ReplyDelete
  8. ayahikari : banyak tempat ade bende nih..yang arep g kat pavi..

    ReplyDelete
  9. akhelan : haha...dan dan la..baru je nak try nih..

    ReplyDelete
  10. kulim takde daiso..alaaa nk borong gak..

    ReplyDelete
  11. zoey zau yah : hehe! jom datang sini kite g borong kat daiso!

    ReplyDelete