Melawat Kek Loksi Temple di Penang | Cameron Highlands banyak tempat tempat yang menarik. selain dari Strawberry Farm dengan Tea Plantation. aku ade jugak singgah ke "Butterfly park dengan Cactus point"..time kat Cameron,aku stay kat Strawberry Park Resort.. cun habes lah bilik..baru lepas renovate kan..hehe..nak tengok gambar bilik klik link yang aku bagi tuh..

Untuk entry kali nih aku nak kongsi  pengalaman aku ke Kek Loksi Temple kat Penang..lawatan ke penang banyak pergi temple..antaranya Kek Loksi nih la..Ade beberapa gambar yang aku nak tunjuk kat korang..harap korang suka.:)


sebelum kitorang ke Kek Loksi Temple..driver stop kat sini kejap sebab nak tunjuk view temple nih dari bawah..untuk pengetahuan korang,temple nih terletak kat atas bukit..kalau jalan kaki ke sana memang tak cool.haha.


kitorang ke temple nih waktu pagi..temple nih plak kat atas bukit kan..turun je dari van memang sejuk giler..pastuh aku nampak patung patung kecil nih..nampak macam comel je..terus snap.hehe. temple nih seriously sangat sangat luas. korang tengok lah gambar gambar kat bawah nih..kalau tak caya..




Kat penang memang banyak temple kan. macam macam jenis temple yang aku pergi time kat penang.sampai tak larat dah. tapi nak wat camne.. Company bagi aku ikut Familiarization trip ( fam trip ) nih pon dah cukup bagus..semuanya di taja oleh company..jadi, sila jangan merungut. ahaks. eh! lupe nak bagitau..sepanjang aku kat penang nih.aku stay kat Bayview Beach Besort. memang cool habes.nanti aku update pasal Bayview lepas nih. untuk kali nih..sampai sini je kot..assalamualaikum.

Post a Comment

Previous Post Next Post