Masak Satay Untuk Hari Raya  | Teringat plak dekat Satay. Sedapnya tapi kena tunggu raya baru boleh makan. sebab? ye la time raya mesti buat punya la. Tak nak makan kat kedai. Nak masakan ibu barulah umphhhhh. Betul tak? Tahun lepas punya raya kitorang ada buat satay sebab ada tempahan.


Sesi potong memotong bawang. For sure bukan aku yang buat lah kan.


Sapa yang nak exercise bagi ade muscle kat lengan tuh boleh goreng kacang. Lenguh tau*Bajet aku plak yang goreng kacang nih


Aktiviti nih pon tak kurang hebatnya. Bayangkan beribu ribu cucuk nak kene buat boleh meleleh air liur. *ini aku tak bohong memang penat.


Part yang paling seronok bila buat satay nih bila dah siap everything. tunggu nak ngap je! hehe :)

Post a Comment

Previous Post Next Post