Ayam Penyet Nyet Nyet

Awal awal pagi bangun pergi kerja pastuh balik penat tido. then besok pon sama..lusa pun sama..hari seterusnya pon sama..bla..bla..bla..zzzz..bosan..tapi itulah rutin harian aku, langsung tak vogue..

Kerja memang bosan tapi kalau makan tak pulak bosan.pelik aku!..tiap tiap hari aku makan benda sama tetap macam tuh jer..tak pernah pulak bosan ke apa."whathevaa" la.. kali nih aku nak share pasal ayam penyet. *tapi tadi time balik kerja ternampak satu gerai jual kambing penyet.. Next time aku pi torai and update korang.



Restoran Ayam Penyet Nyet Nyet. Kedai nih masih baru lagi lah..selain ayam  penyet..ade beberapa lagi makanan lain yang korang boleh order macam bakso, Mee Ayam, Pecel Lele dan lain lain. Kalau korang tanya aku. " sedap ke tidokkkk?".. well, Oklah boleh tahan..Aku pi terai pon sebab aku tengok ramai orang. Lokasi?

Jalan Raja Abdullah, Kampung Baru,
50300 Kuala Lumpur Malaysia


ayam tuh sebenarnya banyak tapi nampak sikit sebab kene penyet..lepas kene penyet, die nyet nyetkan lagi..gituhh..ok tak kelakar..aku mencekik ayam jer..yang lain aku bagi balik kat tokey kedai.kuikui..ok semua. selamat menjamu mata.

Ayam Penyet Nyet Nyet Ayam Penyet Nyet Nyet Reviewed by Luqman Zakaria on 2/26/2013 10:25:00 pm Rating: 5

46 comments:

  1. Nyet Nyet tu unik.. tiba2 rasa tringin nak makan kat situ sbb nama nyet nyet tu.. HEHE

    ReplyDelete
  2. haha :) ari 2 qiela ada jugak mkn ayam nyet nyet ni..serius pedas! xnak mkn dh =_="

    ReplyDelete
  3. SALAM..
    NAK JEMPUT SERTAI SEGMEN JOM SHARE JJCM DIBLOG BONDE :

    http://kumahuitu.blogspot.com/2013/02/bloglist-jjcm-2013-by.html#links

    BLOG ANDA AKAN DI REVIEW DAN FOLLOWER BERTAMBAH :)

    ReplyDelete
  4. Ada juga ye kambing penyet..hehe..menarik. Makan saya pun tak bosan..hee. Sedap ke nasi ayam penyet tu..tak pernah cuba makan lagi..orang kata bagi nama ayam penyet sebab ayam tu di penyet je.

    ReplyDelete
  5. kenapakah gambar blur, kurang terserlah kesedapan ayam nyet-nyet tu.hehe

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. dah lame xmkn..xleh jadi nih..kene p cpt2 pekene ayam penyet nyet2 nih..hehe

      Delete
  7. Gabaknya ayam penyet dia......
    Pos sini sikit...

    ReplyDelete
  8. trima kasih arep...kerana berjaya mmbuatkan air liurku mengalir seperti air sungai hahaha! nmpak sdap r yummy~

    ReplyDelete
  9. ohoiii..mlm2 nmpk makanan buat laporrr..huhu nyum2

    ReplyDelete
  10. lain tempat lain cara ek nasi ayam penyet ni. masa hana belajar kat kelantan nasi ngan lauk ayam goreng je. penyet kat mana pun xtau.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lor yeke..ingtkn semua ayam penyek same jer.. kelate ado gop eh!

      Delete
  11. Kampung baru? Dekat je nih.. Boleh try bila2.. Hehehe

    ReplyDelete
  12. sedapnya...smlm baru mkn ayam penyek AP.....emmmm sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. remy selalu mkn kat nilai square...ayam penyek ap nie byk cawangan dia......

      Delete
  13. terliur pulak. seriously x penh rasa n teringin nk rasa ayam penyet.hihi insyaAllah

    ReplyDelete
  14. nyetnyetnyetttt...besar gedabak ayamnye tu..meh sini nak skit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..biase je,,xdelah gedabak sgt..effect gmbr tuh kot..haha

      Delete
  15. the best ayam penyettttttttttt kat SUNWAY!! hahahahaha

    ReplyDelete
  16. Ayam penyet ni..ayam tu dipenyet la kan? Ayam goreng eh?hehe..jakun sikit sebab tak pernah makan..

    Pecel lele tu ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..macam tu kot...pecal lele tuh ikan keli...rasenye la..

      Delete
  17. eh, nyet nyet? selalu klau nyet tu saya singkatkan dari monyet..hehehe.. jgn mara..grau je..

    selalu dengar orang duk cite mkan ayam penyet.. ntah bila la dapat rasa ayam penyet yng betul2 sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala...nanti ade rezeki..terserempak kat mne2 boleh la terai.

      Delete