Jalan Jalan ke seberang sungai - Blog Luqman Zakaria

Jalan Jalan ke seberang sungai

Share This
Jalan Jalan ke seberang sungai | Ini sebenarnya pengalaman dan kenangan aku nih bersama kawan kawan sekolah. Kitorang masuk ke Thai dengan menaiki sampan. Aku tak pernah jejakkan kaki ke sana, bila kawan kawan dah ajak aku ON je la. Aku tak sangka ramai yang ke sana untuk membeli barang barang nak parking kereta pon susah and for the first time jugaklah aku naik sampan ramai ramai. Risau jugak kalau sampan tuh "terpeleottt = terbalik " aku ini bukannya pandai berenang.


see! kan aku dah cakap ramai betul naek satu sampan..kalau jatuh..acano tuh!


Thai memang famous dengan somtam..kalau kat tempat aku ..nak dapat somtam dengan mudah dan senang time bulan puasa lah..tapi kalau nak jugak makan somtam nih di hari hari biasa..korang panjat pokok betik untuk ambik buah yang sesuai and buatlah somtam sendiri guna lesung batu kat rumah tuh. 


haaa! ini pulak kesukaan aku..serious sedap kalau makan panas panas! macam macam ada! kalau time sekolah dulu , ada sorang akak jual makanan macam nih..aku dengan kawan kawan semua mesti singgah gerai akak nih sambil tunggu bas. rindu nak sekolah balik lah..huargghhh!


ini pulak makanan kegemaran semua orang! hehe..AISKRIM..kalau tak silap aku ..aiskrim pulut...macam macam kat dalam nih..ade kacang..ade..ermm...tak ingat..tapi memang sodap!..thanx kawan kawan sebab ajak aku keluar jalan jalan dengan korang..aku buat entry nih sebab  aku rindu korang sebenarnya..dah lama sangat tak jumpe..harap harap time raya nanti boleh lepak sama and kalau boleh..aku nak korang bagi aku duit raya banyak banyak..heehe..

4 ulasan:

  1. sana lubuk brg murah & mknnn yg besttt

    BalasPadam
  2. aku suka makan somtam...kat Banting ada kat pasar kemboja...tak bole ar nk compare dgn pure punya somtam tu ..

    BalasPadam
  3. aku suka makan somtam...kat Banting ada kat pasar kemboja...tak bole ar nk compare dgn pure punya somtam tu ..

    BalasPadam
  4. mcm best jer main sampan nie..hahahaha

    BalasPadam

Pages