Melawat Kek Loksi Temple di Penang - Blog Luqman Zakaria

Melawat Kek Loksi Temple di Penang

Share This
Melawat Kek Loksi Temple di Penang | Cameron Highlands banyak tempat tempat yang menarik. selain dari Strawberry Farm dengan Tea Plantation. aku ade jugak singgah ke "Butterfly park dengan Cactus point"..time kat Cameron,aku stay kat Strawberry Park Resort.. cun habes lah bilik..baru lepas renovate kan..hehe..nak tengok gambar bilik klik link yang aku bagi tuh..

Untuk entry kali nih aku nak kongsi  pengalaman aku ke Kek Loksi Temple kat Penang..lawatan ke penang banyak pergi temple..antaranya Kek Loksi nih la..Ade beberapa gambar yang aku nak tunjuk kat korang..harap korang suka.:)


sebelum kitorang ke Kek Loksi Temple..driver stop kat sini kejap sebab nak tunjuk view temple nih dari bawah..untuk pengetahuan korang,temple nih terletak kat atas bukit..kalau jalan kaki ke sana memang tak cool.haha.


kitorang ke temple nih waktu pagi..temple nih plak kat atas bukit kan..turun je dari van memang sejuk giler..pastuh aku nampak patung patung kecil nih..nampak macam comel je..terus snap.hehe. temple nih seriously sangat sangat luas. korang tengok lah gambar gambar kat bawah nih..kalau tak caya..




Kat penang memang banyak temple kan. macam macam jenis temple yang aku pergi time kat penang.sampai tak larat dah. tapi nak wat camne.. Company bagi aku ikut Familiarization trip ( fam trip ) nih pon dah cukup bagus..semuanya di taja oleh company..jadi, sila jangan merungut. ahaks. eh! lupe nak bagitau..sepanjang aku kat penang nih.aku stay kat Bayview Beach Besort. memang cool habes.nanti aku update pasal Bayview lepas nih. untuk kali nih..sampai sini je kot..assalamualaikum.

11 ulasan:

  1. untunglarrr boleh g jln2. hehe

    BalasPadam
  2. nak cenderamata. *tetibe* hihi :D

    BalasPadam
  3. best kot. nak pegi jugak one day. lawa macam zaman cina dulu2.

    aku pegi Peneng dulu just pergi ke Fort Cornwaliss je...huhu :P

    BalasPadam
  4. gigiariema : hehe! alhamdulillah rezeki..kalau company x bg xdapat jugak ..

    BalasPadam
  5. kinn : dah balik pon kinn..hehe`

    BalasPadam
  6. dean : best kot..huhu!kalau ade rezeki..boleh lah nanti jalan2 kat sana~

    BalasPadam
  7. Untonglaaa.. Zwan yg org penang ni pon x penah p lagi temple kek lok si tuu.. huhu

    BalasPadam
  8. @zwan sabri : kau xpe la..dok penang..kalau ade mase..bile2 boleh pergi,,nak ngn x nak je..betul x?

    BalasPadam
  9. Berjalan2 melawat blog awak.. nak jemput awak join segmen Farisha -> http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2012/05/segmen-blogwalking-follower-diari.html

    BalasPadam

Pages