Melawat Zoo Negara - Blog Luqman Zakaria

Melawat Zoo Negara

Share This
Melawat Zoo Negara | Awal bulan january aritu aku ke Kuala Lumpur Tower! best la jugaklah sebab ada ular besar gila tapi yang hairannya nampak macam dah mati je sebab tak active langsung. kenyang agaknya kot. Untuk entry kali ini aku nak bawa korang semua jelajah Zoo Negara.

A picture from Mr.Goo ( google )
See! what a big place right! and guess what?? Dengan bangganya aku nak menyatakan disini akuberjaya takluki semua tempat yang ada dalam Zoo ini. Aku ke sini dengan member aku, Izudean! Kalau sorang memang taklah aku nak teroka semua tempat.

Admission Fee
kitorang ambil package RM25 sebab include Insect Zoo dengan Taman Rama Rama sekali. Kitorang gerak awal pagi and sampai sana dalam pukul 11 pagi. We were so lucky sebab time tuh ada Multi-Animal Show. Actually, that was my first time tengok Animal Show. kesian kan. haha.


Every day ade Multi- Animal Show. kalau pagi Start at 1100hrs, kalau petang plak jam 1500hrs. tapi hari jumaat ade satu session je Pukul 1530hrs.


tak sangka ramai orang yang datang. maybe sebab hujung minggu kot.

Sea Lion
Yang paling meriah persembahan Sea Lion nih. Kelakar giler time tepuk tepuk tangan yang paling tak leh blah. cute giler. Banyak lagi sebenarnya gambar gambar yang kitorang snap tapi malangnya semua gambar kat member aku. Nak kena tunggu die emailkan. Thats all untuk hari ini. It was a very fun activities and i will come again in future InsyaAllah.

6 ulasan:

Pages