Breaking News

Masak Satay Untuk Hari Raya

Masak Satay Untuk Hari Raya  | Teringat plak dekat Satay. Sedapnya tapi kena tunggu raya baru boleh makan. sebab? ye la time raya mesti buat punya la. Tak nak makan kat kedai. Nak masakan ibu barulah umphhhhh. Betul tak? Tahun lepas punya raya kitorang ada buat satay sebab ada tempahan. 
Sesi potong memotong bawang. For sure bukan aku yang buat lah kan.
Sapa yang nak exercise bagi ade muscle kat lengan tuh boleh goreng kacang. Lenguh tau*Bajet aku plak yang goreng kacang nih
Aktiviti nih pon tak kurang hebatnya. Bayangkan beribu ribu cucuk nak kene buat boleh meleleh air liur. *ini aku tak bohong memang penat.
Part yang paling seronok bila buat satay nih bila dah siap everything. tunggu nak ngap je! hehe :)

12 ulasan:

  1. jadi lapar la pulak tengok satay malm2 ni :0

    BalasPadam
  2. perghhhh kalau buat sndiri kompommm lagi sedappp kan.. nak nak pulak air tangan ibu sendiri..

    BalasPadam
  3. mak dara : betul betul..masak la ape2 pon..kalau air tangan ibu mesti sedap!

    BalasPadam
  4. nak makan satey jugaaakkk!!!hehe

    BalasPadam
  5. edy zaidi : bole2..satay kajang..kamu belanje..haha~

    BalasPadam
  6. pergh!buat satay sendiri?
    wow..so awesome! :D

    nice entry.!

    BalasPadam
  7. dah lame x makan sate ... teringin gile pulak lepas tgk pic ni, uwaaa~~

    BalasPadam
  8. puteri diyana : haha~ bukan! mak yg wat..kalau sendiri..makan je reti..haha~

    BalasPadam
  9. pik velvet : hehe~ ape tunggu la..satay kajang la!haha~

    BalasPadam
  10. taw laa mak pun..i know laa.
    but..hbt laahh pndai buat stay..
    mstie lamakan buat satay?hoho :D

    BalasPadam
  11. puteri diyana : memang lame ..penat..haha~ :)

    BalasPadam